Derin Mermerci, dün yasağı kaldırılan Instagram üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yönelik bir video paylaşımı yaptı.


Mermerci, kamuoyunda büyük tepkilere yol açan ve yürürlüğe girdikten sonra artan köpek katliamı haberlerinin gölgesinde, hayvan hakları yasası için Erdoğan çiftinden yardım talep etti.


Videoda, “Sizden merhamet ve destek bekliyorum. Bu yasağın hayvanlara yönelik şiddeti önlemekte yetersiz kaldığını görüyoruz. Sizden, bu sorunun çözümü için acil müdahale etmenizi rica ediyorum,” ifadelerini kullandı. 

 Mermerci, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Emine Hanım önceli bu videoyu çekerken güneş gözlüğü taktığım için özür diliyorum. Maalesef günlerdir izlediğim vahşet videoları karşısında ağlamaktan gözlerim heba oldu diyeyim. Birini neredeyse açamıyorum. Danışmanlarınız mutlaka bu videoyu sizlere ulaştıracaktır.

Bu videonun bir tek amacı var sizden merhamet dileniyorum. Bir anne, bir kadın ve sizin başımızda olduğunuz, yönettiğiniz bu ülkenin bir vatandaşı olarak sizden merhamet dileniyorum.
Sizlerin bu videoları görmüş olduğunuza asla inanmıyorum. Görmüş olsanız bu yasayla ilgili mutlaka değişikliğe gidersiniz. Sayın Emine Hanım, bir tane fotoğraf var, belki danışmanlarınız size gösterir. Bacaklarından tutulmuş kollarından çekilen kafası taşa dayatılmış, üzerine ayakla basılan..."

Kaynak: HABER MERKEZİ