Dereotu keskin bir tada sahiptir ve yaygın olarak yemeklere eşlikçi ve tıbbi amaçlarla kullanılır. Dereotunun, inflamasyonu, insülini, kolesterol düzeylerini azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere sağlık yararları olduğu belirtiliyor. Yiyecekleri dereotu ile baharatlamak, lezzet katkısının yanı sıra, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlar. Dereotundaki bitki bileşiklerinin insülin direncini, kolesterol seviyelerini, antioksidan seviyelerini ve bazı gastrointestinal (Sindirim sisteminin ağızdan anüse kadar uzanan yolu) semptomları iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir .

BİN DERDE DEVA

Dereotu, bağışıklık sisteminin iyi çalışmasını  engelleyebilecek zararlı bakterilerle savaşan  bir antioksidan olan C vitamini içerir. Ayrıca enfeksiyonlarla savaşan beyaz kan hücrelerinin artmasına da yardımcı olur. Dereotu aynı zamanda görme, bağışıklık sistemi, üreme sağlığı, büyüme ve gelişme için önemli olan A vitamininin de iyi bir kaynağıdır. Dereotunda bulunan magnezyum, vücudun kas-sinir fonksiyonunu, kan şekerini, kan basıncını ve daha fazlasını düzenlemeye yardımcı olan bir mineraldir.

Kaynak: SERKAN BAYAR