Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle ağır hasar alan Hatay'da, kış öncesinde sıcak bir yuva kurma umuduyla prefabrik ev yaptırmak için bazı firmalarla anlaşan yaklaşık 25 aile dolandırıldı. İddiaya göre, Hatay'da yaşayan bu aileler, prefabrik ev inşaatı için Antalya'dan geldiğini söyleyen bir kişi ile anlaşıp paralarını verdi. Ancak bu kişi, evlerin bir kısmını yarıda bıraktı ve bir kısmına hiç başlamadı. Dolandırıcı olduğu iddia edilen bu kişi, ortadan kayboldu. Örneğin, Odabaşı Mahallesi'nde yaşayan Esra Ezer'in annesi ve ablası da dolandırıldı. Evlerini yarıda bırakan kişi, Ezer'in 345 bin TL'sini aldıktan sonra kayıplara karıştı. Depremzede olan bu kadın, evladıyla birlikte konteynerde yaşam mücadelesi veriyor ve dolandırıcının cezasını çekmesini umut ediyor.

“Benim gibi yaklaşık 25-30 kadar aileyi dolandırmış”

Depremzede Esra Ezer, 345 bin TL’yi alan şahsın kayıplara karıştığını belirterek “6 Şubat depreminde bizim evimiz yıkıldı. Daha sonra buraya geldik, burada bir prefabrik ev yaptırmak istedik. Başta annem ve ablam yaptırdı. Bende paranın tamamı olan 345 bin TL’yi peşin verdim. Ben parayı verdikten sonra onların da evini yarım bırakı. Benimde paramın da tamamını alıp kaçtı. Antalya’dan geldiğini biliyoruz. Şahsı tanımıyoruz. Benim gibi yaklaşık 25-30 kadar aileyi dolandırmış” dedi.


Dolandırıcı şahısla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarının ardından tehdit mesajları aldığını dile getiren mağdur kadın, “Şuan ulaşamıyoruz. Sosyal medyadan yayınladıktan sonra tehdit mesajlarını aldık. Susmayacağız, hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu şahıs şuan; Antakya, Defne ve Samandağ’a gelemiyor. İskenderun, Dörtyol ve Payas’ta başka insanları dolandırmaya devam ediyor. Yüzde yüz tanımadıkları kimsye paralarını kaptırmasınlar. Şuan depremzede olduğumuz için zor durumdayız. Bir şekilde bir yerlere sığınmaya çalıştık. Çok yanlış insanlara denk geldik. Hatay’a dadanmış bir çete bu, kimseye para vermesinler. Şuan biz konteynerdeyiz, kış geliyor. Çok zor durumdayız. Bu şahsın yakalanıp, cezasını çekmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha