Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi. Ancak Soylu'nun bu adımı, Meclis'in tatile girmesinden sonra gelmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Gazeteci Deniz Zeyrek, Soylu'nun bu hamlesini sert bir dille eleştirdi. Zeyrek, Soylu'nun dilekçesinin Meclis kapalıyken verilmesini samimiyetsiz bulduğunu belirterek, "Bu tür adımlar, siyasi manevralardan öteye gitmiyor" yorumunda bulundu. Soylu'nun dokunulmazlık dilekçesi, Zeyrek'in eleştirileriyle birlikte kamuoyunda tartışmalara yol açtı. 

Zeyrek şu ifadeleri kullandı:

"Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığına gelince. Bu ülkede dokunulmazlığın nasıl kaldırılacağı bellidir. Önce bir suç olur. Savcılık, Adalet Bakanlığı'na bir fezleke gönderir, bakanlık fezlekeyi Meclis'e gönderir. Meclis'te komisyon bir değerlendirme yapar. Sonra Genel Kurul'a gelir ona göre yol izlenir. Süleyman Soylu gitsin savcılığa dilekçe versin. Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili bütün gerçekler ortaya çıksın diye dilekçe versin. Silivri'deki emniyet müdürünün intiharıyla ilgili savcılığa dilekçe versin.

Savcılığa versin Meclis'e değil. Mafya lideri çıktı bir sürü şey anlattı.
Adamı susturmayı tercih ettiler. O iddialardan bir tanesi bile araştırılmadı. Meclis kapatıldıktan sonra dilekçe veriyorlar show business işte işleri güçleri show."

Kaynak: HABER MERKEZİ