Diyanet İşleri Başkanlığı, yüksek harcamalar ve lüks otomobillerle gündeme geldikten sonra bu kez milyonluk yemek ihaleleriyle tartışma yarattı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Diyanet, 6 Mayıs’ta Trabzon’daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi için “Gıda malzemesi alımı” ihalesine çıktı. İhale kapsamında, 23 Mayıs’ta, haziran ayından 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak gıda alımları için 7 milyon 885 bin 525 TL’lik sözleşme imzalandı.

Diyanet’in ihale teknik şartnamesinde, alınan gıda ürünlerinin detayları da yer aldı. İhtisas merkezine, 51 personelin çalıştığı ve yaklaşık 25’er kişilik gruplara eğitim veren merkezde, 3 bin 250 kilogram yağsız günlük et, bin 750 kilogram haşlamalık et, 800 kilogram hazır köfte, bin 500 kilogram kıyma ve 87 kalem gıda malzemesi alındı.

Gazeteci Deniz Zeyrek, yaşanan duruma sert bir şekilde tepki gösterdi ve bu harcamaların kamuoyunda geniş yankı uyandırmasına neden oldu. 

"Et yemekten gut olacak"

Sözcü TV ekranlarında Diyanet İşlerim Başkanı Ali Erbaş'a tepki gösteren Zeyrek, "Ali Erbaş, et yemekten gut olacak; vatandaş Ali ayda bir eti sıyrılmış kemik alacak, kaynatacak ki 'et suyu çorba içeyim' diyecek.... Böyle bir düzen olabilir mi ya!" diye konuştu.

Zeyrek devamında şöyle konuştu:

'Allah bunu kabul eder mi? Fetva makamı olarak bunu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a soruyorum! Allah'tan korkun ve vicdanınızı dinleyin'

Kaynak: HABER MERKEZİ