Yetkililer; Japonya'daki bir plajda yüzerken okyanusa sürüklenen Çinli kadının, 80 kilometre uzakta deniz simidiyle bulunduğunu belirtti. Talihsiz kadın, 37 saattir sudaydı! Japonya Sahil Güvenliği, gelen ihbarın ardından 20'li yaşlardaki bir Çinli kadını arama çalışmaları başlattı. Sahil Güvenlik, kadının Boso Yarımadası'nın güney ucunda kaybolmasından yaklaşık 36 saat sonra bir kargo gemisi tarafından görüldüğünü söyledi.

MÜRETTEBATA EL SALLADI

Kargo gemisi, "Kakuwa Maru No. 8" adlı yoldan geçen bir LPG tankerinden yardım istedi. Yetkililer, mürettebattan iki kişinin suya atlayıp kadını kurtardığını söyledi.  Mavi bir battaniyeye sarılan kadın, yanında duran mürettebatla birlikte tankerin güvertesinde duruyordu. Bir sahil güvenlik helikopteri onu aldığında, tanker mürettebatına el salladı.

"PES ETME" DİYE BAĞIRDILAR

Kurtarmaya yardım eden tanker mürettebatı üyeleri TV Asahi'ye, kadının yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki dalgalarda yukarı aşağı sallanırken pes etmemesi için bağırdıklarını söyledi. İkisi suya atlayıp kadının etrafına bir ip bağladılar, diğer mürettebat ise onu tankere doğru çekti. Sosyal medya, kurtarmaya yardım eden mürettebat üyelerini "kahraman" olarak öven, "iyi iş" çıkardıklarını söyleyen mesajlarla doldu.

İNANILMAZ ŞANSLIYDI

Yetkililer, kadının hafif susuz kaldığını ancak sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Bir hastanede muayene edildikten sonra yürüyerek çıktı. Kadının 80 kilometre sürüklendiğini ve sıcak çarpması, gece hipotermi veya karanlıkta bir gemi tarafından vurulma tehlikesine rağmen hayatta kalmayı başardığı için şanslı olduğunu söyledi. Su Kurtarma ve Hayatta Kalma Araştırmaları Derneği'nin kıdemli üyelerinden Hidetoshi Saito, televizyonda yayınlanan röportajında, kadının hayatta kalmasının "bir mucize" olduğunu söyledi.
 

Muhabir: Tamer Ayeri