Deniz kestaneleri harika canlılardır. Ancak onlara karşı dikkatli olmalısınız. Çünkü üstlerine basarsanız acıya ve enfeksiyona neden olabilir. Deniz kestanesinin dikenlerinin kırılgandır.

Bu yüzden birinin üzerine basması durumunda dikenlerin cilde gömülme ihtimali çok yüksektir. Bu sokmalar çok nadiren yaşamı tehdit edici olsa da, az miktarda toksin salınır. Gömülü dikenler ayrıca ciltte renk değişikliğine sebep olur.

DENİZ KESTANESİ BATMASINA SICAK SU VE SİRKE

Deniz kestanesine basarsanız, sudan sakin bir şekilde çıkın ve yarayı temizleyin. Ardından da ve inceleyin. Etkilenen bölgeyi sıcak suya veya sirkeye batırmak ağrıyı hafifletecek ve dikenlerin erimesine yardımcı olacaktır.

DOKTARA BAŞVURUN

Deniz kestaneleriyle ilgili endişeleneceğiniz bir şey daha var. O da cildinizdeki dikenlerin varlığı. Dikenlerin çok kırılgan olması ve onları çıkarmaya çalışırken sıklıkla parçalanması nedeniyle enfeksiyon riski oluşturuyorlar. Bazı dikenlerin çıkarılması için ameliyat gerekebilir. Bir deniz kestanesine basarsanız tıbbi yardım almak önemlidir. Çünkü doktor uygun eylem planını en iyi şekilde değerlendirebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ