Güney Florida'daki yapay bir gölde bir deniz ineği görüldü. Ayrıca hayvanın yavrusunun da olduğu belirtildi. Deniz ineğini görüntüleyen bölge sakinlerinden Bill Barnett, haber kanalına yaptığı açıklamada, "Bu gölde fark ettiğimiz ilk deniz ineği" dedi. Yapay göl, okyanustan yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunuyor! Haritaya bakıldığında, deniz ineğinin kıyıdan göle doğru iyi bir rotası olmadığı düşünülebilir. Ancak haritaların göstermediği yer altı geçitleri de var.

MENFEZLERDEN GEÇMİŞ

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'ndan biyolog Amber Howell, yolların altında menfez adı verilen büyük borular bulunduğunu söyledi. Howell, "Bu bölgedeki menfezler deniz ineğinin güvenli bir şekilde yüzebileceği kadar büyük. Bölgede geçmesi gereken bir su baskını kapağı var, ancak eyaletin yağmurlu mevsiminde genellikle açık tutuluyorlar. Muhtemelen bu deniz ineği de şu anki konumuna bu şekilde gelmiş" dedi.

YÜZLERCESİ ÖLÜYOR

Florida deniz inekleri, son birkaç yıldır yiyecek bulma konusunda zorluk çekiyor ve her yıl yüzlercesi ölüyor. Deniz memelileri olmalarına rağmen, bu hayvanlar tatlı suda da yaşayabiliyorlar. Yiyecek ve uygun sıcaklıktaki su arayışı sebebiyle oldukça uzaklara gidebiliyorlar.

HİÇBİR ENDİŞEM YOK

Sığ suları tercih ettikleri için, buradaki deniz ineği gibi, genellikle iç kesimlere doğru yönelirler. Gölde yiyecek bulmak da çok zor değil. Çok fazla bitki örtüsü var ve bundan yararlanıyorlar. Biyolog Howell, bu özel hayvan için kesinlikle hiçbir endişesi olmadığını söyledi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ