Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öneren yasa teklifi günlerdir tartışmaların an konusu olmaya devam ediyor. Tepkiler sonrası teklif metninden “ötanazi” ifadesi çıkarılsa da, Veteriner Hizmetleri Kanunu’ndaki esaslara göre ötanazi yapılmasının yolu açık tutuldu. Yeni düzenlemeye isyan edenlerden biri de Defne Samyeli oldu, ünlü isim sosyal medya üzerinden 'Vicdan, merhamet, yaşam hakkına saygı, üzerinde yaşadığımız dünyadaki tüm canlılarla ilgili olmadıkça ne kadar gerçek? Yangından mal kaçırır gibi kapalı kapılar ardında oylamalar ne kadar demokratik?' dedi. 

Ekran Resmi 2024 07 23 16.47.05

OLANLARA DAYANAMADI

Samyeli sonrasında ise 'Elimizin altında ve BİZİM olan bir soruna BİZİM imkanlarımızla, BİZİM kaynaklarımızla yıllardır çözüm üretmek yerine, dostlar alışverişte görsün mantığıyla sorunu halının altında süpürenler, ‘Katledelim kurtulalım’ diyor.' paylaşımı yaptı. 

Ekran Resmi 2024 07 23 16.46.43

"ÖTANAZİ" İFADESİ ÇIKARILDI...

Düzenlenen önergede şu ifadeler yer aldı; 'Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır.'

Muhabir: LİLA OKYANUS