Yurt dışında başlayan ve ülkemizde manken ve sunucu Çağla Şıkel'le başlayan buz dolu fıçıda meditasyon akımına Defne Samyeli katıldı. Samyeli suyun içine buz atmadığı söylerken 'Eksik kalmadım. İlk deneme 3 dk ama itiraf edeyim buz değil, sadece buz gibi su vardı, artık bir dahakine' notuyla buzlu suya gelecek sefere gireceğini belirtti.

Ekran Resmi 2024 07 31 12.32.10

YASAYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Samyeli en son Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öneren yasa teklifine tepki göstermişti ve sosyal medya üzerinden 'Vicdan, merhamet, yaşam hakkına saygı, üzerinde yaşadığımız dünyadaki tüm canlılarla ilgili olmadıkça ne kadar gerçek? Yangından mal kaçırır gibi kapalı kapılar ardında oylamalar ne kadar demokratik?' demişti.

Ekran Resmi 2024 07 23 16.47.05

OLANLARA DAYANAMADI

Samyeli sonrasında ise 'Elimizin altında ve BİZİM olan bir soruna BİZİM imkanlarımızla, BİZİM kaynaklarımızla yıllardır çözüm üretmek yerine, dostlar alışverişte görsün mantığıyla sorunu halının altında süpürenler, ‘Katledelim kurtulalım’ diyor.' paylaşımı yaptı. 

Ekran Resmi 2024 07 23 16.46.43

"ÖTANAZİ" İFADESİ ÇIKARILDI...

Düzenlenen önergede şu ifadeler yer aldı; 'Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır.'

Muhabir: LİLA OKYANUS