Kongo'daki bir askeri mahkeme, darbe girişimine katıldıkları suçlamasıyla üçü Amerikalı olmak üzere 37 kişiye idam cezası verdi. Aralarında bir İngiliz, bir Belçikalı, bir Kanadalı ve birkaç Kongolu'nun da bulunduğu sanıklar, karara itiraz edebilir. Haziran ayında başlayan davada on dört kişi beraat etti.

SOSYAL MEDYADAN YAYIN

Mayıs ayında az bilinen muhalif isim Christian Malanga'nın başkanlık sarayını ve Başkan Felix Tshisekedi'nin yakın müttefikini hedef alan başarısız darbe girişimi sırasında altı kişi öldürüldü. Kongo ordusu, Malanga'nın saldırıyı sosyal medyada canlı yayınladıktan kısa bir süre sonra tutuklanmaya direnirken ölümcül şekilde vurulduğunu söyledi.

BABASINI TAKİP ETTİ

Malanga'nın ABD vatandaşı olan 21 yaşındaki oğlu Marcel Malanga ve iki Amerikalı arkadaşı suçlu bulundu. Annesi Brittney Sawyer, oğlunun masum olduğunu ve kendisini sürgündeki gölge hükümetin başkanı olarak gören babasını takip ettiğini söyledi.

CANLI YAYINLANDI

Askeri mahkemede kararın okunması ve cezanın açıklanması televizyondan canlı olarak yayınlandı. Geçtiğimiz ay askeri savcı Yarbay Innocent Radjabu, hakimlerden, "psikolojik sorunları" olan biri hariç, tüm sanıklara ölüm cezası vermelerini istedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ