Leziz dana biftekleri ve barbekü ızgaralarıyla tanınan sığır çiftliklerinin bulunduğu Arjantin'de artık tavuk eti ön planda.
Resmi verilere göre, 45 milyonluk Güney Amerika ülkesinde, geçen yıl rekor seviyede ilk kez kişi başına düşen kümes hayvanı eti tüketimi, sığır etinden daha fazla oldu. Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin uyguladığı kemer sıkma politikaları ve üç haneli enflasyon ortamında, pahalı kırmızı et tüketimi azaldı.
YOKSULLUK ARTTI
Daha uzun bir eğilimin parçası olsa da bu değişim, Arjantinlilerin kemerlerini nasıl sıktıklarını ve diyetlerini nasıl uyarladıklarını vurguluyor. Milei'nin harcama kesintileri, inişli çıkışlı ekonomiyi istikrara kavuşturdu ancak kısa vadede nüfusun yarısından fazlasını yoksulluğa sürükledi.