Ülkemizde transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala Fenerbahçe’ye imza atan Sofyan Amrabat uyum sürecini oldukça çabuk atlatmıştı. Kanarya’da belki de bu sezonun en etkili transferi olma yolunda ilerleyen 28 yaşındaki oyuncu için bonservisini elinde bulunduran kulüpte işler istenildiği gibi gitmiyor.

SOFYAN AMRABAT, FIORENTINA’YI PİŞMAN ETTİ

Süper Lig devi Fenerbahçe uzun süre kadrosuna katmak istediği Sofyan Amrabat’ı transfer döneminin son günlerinde kadrosuna katmıştı. Kanarya’da takımın en başarılı isimlerinden biri olmayı başaran orta saha oyuncusu İtalya’da kriz çıkarttı. Çizme basınında yer alan habere göre; Sofyan Amrabat’ı geçtiğimiz sezon Manchester United’a bu sezon Fenerbahçe’ye kiralayan Fiorentina büyük bir pişmanlık yaşıyor. Mor menekşelerin özellikle bu sezon Amrabat’ı çok aradığı ve yönetimin bu transfere izin verdiği için büyük bir pişmanlık yaşadığı iddia edildi.

ZORUNLU SATIN ALMA OPSİYONUYLA KİRALANDI

Fenerbahçe’nin 31 Ağustos tarihinde kadrosuna kattığı Sofyan Amrabat için Fiorentina ile yaptığı anlaşmanın detayları da belli oldu. Transfermarkt’ta yer alan bilgilere göre; Kanarya, Fiorentina’ya kiralama ücreti olarak 2 milyon euro ödeyecek. Anlaşmada zorunlu satın alma opsiyonu da bulunduğu ve bu bedelin de 13 milyon euro olduğu belirtildi.

Editör: Bedirhan Altundağ