Fenerbahçe'den İngiltere Premier Lig'in köklü ekiplerinden Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu için sular durulmuyor. Uzun süren pazarlıklar sonucunda İngiliz ekibine katılan milli sol bek, eski kulübüne büyük bir pişmanlık yaşattı.

FERDİ KADIOĞLU'NU ÇABUK ARAMAYA BAŞLADILAR

Süper Lig devi Fenerbahçe'de yıllardır ortaya koyduğu başarılı performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken Ferdi Kadıoğlu, geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük ligi olarak gösterilen Premier Lig ekibi Brighton'a imza atmıştı. Sarı-lacivertli yönetim ve teknik direktör Jose Mourinho'nun kalmasını istediği Ferdi Kadıoğlu tüm ısrarlara rağmen takımdan ayrılmıştı. Süper Lig'in 4'üncü haftasında oynanan Alanyaspor mücadelesinde Ferdi yerine Jayden Oosterwolde sol bekte görev almıştı. Bu pozisyonda bekleneni veremeyen Oosterwolde, sarı-lacivertli yönetimi pişman etti. Gelen bilgilere göre; Yönetim, Ferdi'nin ayrılığına izin vermekte hatta ettiği kanısına şimdiden vardı.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Brighton'a 30 milyon euro karşılığında transfer olan Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe tarihinin en yüksek bedelle satılan oyuncusu olmayı olmayı başardı. 25 yaşındaki yıldız oyuncu, aynı zamanda Sacha Boey'ye ait olan Süper Lig tarihinin en yüksek bedelli satışına da ortak oldu. Sacha Boey, geçtiğimiz sezonun devre arasında Alman devi Bayern Münih'e 30 milyon euro bedelle transfer olarak bu rekorun sahibi olmuştu.

Editör: Bedirhan Altundağ