Hindistan'ın kuzeyindeki Himalayalar'da üç gün mahsur kalan Amerikalı ve İngiliz dağcı kurtarıldı. İngiltere'den Fay Jane Manners ve Amerika Birleşik Devletleri'nden Michelle Theresa Dvorak, kayalık bir bölümüne tırmanırken orada mahsur kaldıklarını söyledi.

ACİL DURUM MESAJI

Dağcılar, bir kaya düşmesinin iplerini koparması sonrasında çantalarını, yiyecek, çadır ve tırmanma ekipmanlarını kaybetti. Dağcılar ayrıca iletişim ekipmanlarının çoğunu da düşürdü. Ancak aynı gün bir acil durum mesajı göndermeyi başardılar.

HER ŞEY AŞAĞI GİTTİ

Manners; yerel muhabirlere, "Çantamı çekiyorduk. Ve kaya düştü. Çantayla beraber ipi kesti ve hepsi dağdan aşağı gitti" dedi. Kurtarma operasyonuna Hindistan Hava Kuvvetleri ile Uttarakhand Eyalet Afet Yönetim Kurumu katıldı.

BAŞKALARI GÖRDÜ

Hindistan afet yönetim ajansının sözcüsü Rajkumar Negi, cuma günü arama çalışmalarına yardımcı olmak için gönderilen iki Hindistan Hava Kuvvetleri helikopterinin dağcıları bulamadığını söyledi. Ancak daha sonra Chaukhamba-3 zirvesine tırmanmaya çalışan bir Fransız dağcılık ekibi, mahsur kalan dağcıları buldu. Koordinatlarını yetkililere iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ