15 kişilik bir ofis grubu, Colorado'daki bir dağ patikasına doğru yola çıktı. Ancak geri döndüklerinde meslektaşlarından birinin kayıp olduğunu gördüler. Yetkililer, yürüyüşçülerden birinin yerel saatle 11.30 civarında dağın zirvesine ulaştığını ve geri inmek üzere döndüğünde yönünü kaybettiğini söyledi.

KONUM ATMIŞTI

İlk inme girişimlerinde kendini dik kayalıklarının ortasında buldu. Yetkililer, endişeli yürüyüşçünün, aşağı inmekte olan meslektaşlarına yerini bildirmek için konum attığını söyledi. Ona yanlış rotada olduğunu ve yamacı tekrar tırmanmasını söylediler. Sonra gruba patikaya yakın olduğunu bildirmek için bir konum daha attı.

SİNYALİ KESİLDİ

Ardından bölgede yağmur ve sert rüzgarlar yaşandı. Tekrar yönünü kaybetti. Cep telefonu sinyali de kesildi. Akşam saatlerinde Mount Shavano'nun standart güzergahında bir yürüyüşçüyle ilgili ihbar yapıldı.

20 KERE DÜŞTÜ!

Yetkililer, adamı bulmak için birkaç kurtarma örgütünün daha çaba gösterdiğini belirtti. Çeşitli yerlerden en az 20 kez düştüğü öğrenildi. Son düşüşün ardından yerinden kalkamadı ama telefonu tekrar sinyal vermeye başladı. Kurtarma ekipleri de yerini bu sayede buldu. Ek bakım için hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ