Türkiye'de, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebep oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 'yenidoğan çetesi' skandalı Türkiye'nin gündemine ilk sırayı aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete tepkileri toplamaya devam ediyor. 

Yenidoğan Çetesi

Gazeteci Cüneyt Özdemir, yaşanan bu olaya çok sert tepki göstermiş ve Türkiye'nin ayağa kalkmasının gerektiğini söylemişti. Youtube'da yayınlarla açıklamalarını sürdüren Cüneyt Özdemir Cimer'e yazılan şikayeti ve Sağlık Bakanı'nın Özel Medilife Hastanesi'ne yaptığı ziyareti ortaya çıkardı. Kan donduran detayları paylaştı.

CÜNEYT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI

12 tane bebeğin ölümünden bahsediliyor. Ne yazık ki benim gördüğüm şey 12 değil. Bu rakamı en az 10'la hatta 100'le çarpabilirsiniz. Çünkü 1 yılda olan soruşturmayı görüyoruz. Türkiye'nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı hastanelerinden o kadar çok bize geliyor. Biz kimiz ki! Gazeteciyiz. Bunun Sağlık Bakanlığı'na Cimer'e gitmesi gerekiyor ve daha kötü bir şey oluştu. Bizdeki hastane sistemi savaşta gibi çalışıyor. Sisteme karşı bir şüphe belirdi.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te canlı yayına katılarak soruları yanıtlamıştı. Bakan Memişoğlu, "Bize Mart sonu itibariyle bir ihbar geliyor bu hastanelerle ilgili. 2023 yılında." şeklinde konuştu. Bunun üzerine Cüneyt Özdemir, Cimer'e gelen mesajı okuyarak bir çelişki olduğunu dile getirdi. Çarpıcı açıklamalara yer veren Cüneyt Özdemir X hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı'nın sağlıksız açıklaması ifadelerine yer verdi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ