Instagram'ın ardından 15 milyondan fazla kullanıcısı olan Roblox'a da erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation'ın aynı adlı oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi. Yasağın gerekçesiyle alakalı henüz bir açıklama yapılmadı.

"ÇOCUKLARA ADINI EZBERLETELİM"

Gazeteci Cüneyt Özdemir karara tepki gösterdi. Özdemir şu ifadeler yer verdi:  "ROBLOX da engellenmiş. Ama artık bu komedi! Türkiye'nin herhangi bir yerindeki sıradan bir hakim ülke çapında her sosyal medyayı engelleyebilecek kudrete sahip! Roblox'u ülke çapında engelleyen Adana 6. Sulh Ceza Hakimi kimdir bileniniz var mı? Çocuklara adını ezberletelim!"

"KRAL ŞAKİR'İ DE YASAKLAMASALAR"

"La oğlum, Kral Şakir'i de yasaklamasınlar bu gidişle:))" diyen Özdemir ayrıca; "Milyonlarca ebeveyn şu anda çocuklara Roblox'un neden kapandığını, nasıl anlatacaklarını kar kara düşünüyor. Ulaştırma Bakanlığından aradılar 'Bizim de yeni haberimiz oldu, muhtemelen Adalet Bakanlığının da haberi yoktu' diyorlar. Bu ülke bir harika yönetiliyor dostum!" ifadelerini kullandı. 

Türkiye, Esports.net verilerine göre Roblox oynayan kişi sayısında dünya beşincisi konumunda.

Kaynak: DEMET SAROVA