Engin Polat’ın tahliye kararının ardından sosyal medyada yeni bir tartışma patlak verdi. Türkiye’de adalet sistemine dair yapılan tartışmalar, bu son karar ile birlikte adeta zirveye çıktı. Engin Polat’ın tahliyesi, “Adalet zenginler için mi var?” yorumlarına neden oldu ve sosyal medyada geniş bir yankı buldu.

İsmail Saymaz’dan Çarpıcı Açıklama

Engin Polat’ın tahliyesi, gazeteci İsmail Saymaz’ın daha önce yaptığı dikkat çeken açıklamaları yeniden gündeme taşıdı. Saymaz, Dilan Polat’ın tahliyesiyle ilgili bir programda, “Büyük çalınca tahliye edilebiliyorsun” demişti. Saymaz, bu açıklamasında, “Dilan Polatların 1,5-2 milyar TL’lik bir ekonomiyi yönettiği iddia ediliyor. İstanbul’da bir adliyenin başsavcısı, uyuşturucu satıcılarından ve sanal bahisçilerden para alıp onları tahliye ediyor. Büyük çalınca tahliye edilebiliyorsun çünkü tahliye edilebilecek kadar paran oluyor. Büyük çalınca polisin elinden kurtulabiliyorsun” ifadelerini kullanmıştı.

Cüneyt Özdemir’den Destekleyen Yorum

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Engin Polat’ın tahliye kararının ardından İsmail Saymaz’ın sözlerini destekleyen bir paylaşımda bulundu. Özdemir, sosyal medya hesabından, “Demek ki neymiş? Para, ‘adaleti’ herkesin gözüne soka soka böyle satın alırmış!” şeklinde bir yorum yaptı. Özdemir’in bu paylaşımı, adalet sistemine yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu ve sosyal medyada geniş çapta tartışmalara yol açtı.

2

TÜM SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan yargılanan Dilan ve Engin Polat davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği davada, mahkeme, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı verildi. Sanıklar tutuksuz yargılanacak ve ayrıca yurtdışı çıkış yasağı uygulanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ