Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Soçi'de Putin ile bir araya geldi. Bu önemli buluşma, tahıl koridoru krizi gibi küresel meselelerin yanı sıra bir dizi önemli konuyu ele alarak, hem görüşme öncesinde hem de sonrasında önemli mesajlar verdi. Ayrıca bu buluşmadan renkli ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖZEL 'KUŞ SÜTÜ'

Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlattığı öğle yemeği menüsü, RIA_Kremlinpool adlı haber sitesi tarafından paylaşıldı. Bu oldukça zengin menüde öne çıkan bir yemek ise "kuş sütü" olarak bilinen ve Rusça'da "Ptiçye moloko" adıyla anılan tatlıydı. Bu yemek, Sovyetler Birliği döneminin ünlü tatlılarından biri olarak bilinir.

Menüde ayrıca salatalık ve avokadolu füme alabalık salatası, domatesli ve Kudüs enginarlı barbun filetosu, etli Harço çorbası (Gürcü çorbası) gibi tatlar da vardı. Ana yemek olarak ise püre havuçlu ızgara kuzu pirzola ve sebzeli, ıspanak soslu kefal sunuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HANGİ FUTBOLCUYU SORDU?

Liderler görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalar yaptılar. Basın toplantısının ardından Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uğurlamak üzere kapıya kadar eşlik etti. Bu sırada geçen sohbette, Erdoğan'ın sorduğu soru büyük ilgi uyandırdı.

Erdoğan, Putin'le vedalaşırken "Sparta Prag'da forma giyen futbolcunun adını sormak istiyorum" dedi. Putin ise "Hallederiz, konuşuruz. Temas halinde olalım" şeklinde yanıt verdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Eray Erginbaş