Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşme saat 16.00'da başladı ve 50 dakika sürdü, resmi açıklama yapılmadı. Bu da kulislerde çeşitli sppekülasyonların yapılmasına neden oldu.

İki lider seçim sonrası 29 Nisan ve 10 Mayıs'ta bir araya gelmişti. Erdoğan bu görüşme öncesinde AK Parti Grup Toplantısında Cumhur İttifakı'yla ilgili mesajlar verdi. "MHP ile omuz omuza yürüyoruz" diyen Erdoğan, "15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. Birdir, bütündür, sarsılmadan ayakta kalacaktır" ifadelerini kullandı. 

Sinan Ateş davasına 5 gün kala

Bahçeli ve Erdoğan'ın buluşması, 1 Temmuz'da başlayacak olan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasından önceye de denk gelmiş oldu. Bahçeli dünkü grup toplantısında, cinayet üzerinden MHP'ye “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri sürdü ve davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurdu.

MHP lideri, sert mesajını da Erdoğan'ın Özel'e iade-i ziyareti ve aynı gün Ayşe Ateş ile görüşmesinin ardından yayınlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayşe Ateş'le Külliye'deki görüşmesinde Sinan Ateş davasıyla ilgilenilmesi için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a talimat vermişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ