Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararı gereği, Rekabet Kurulu Başkanlığına Birol Küle atanmıştır. Aynı kararla, Berat Uzun da Rekabet Kurulu üyeliğine getirilmiştir. Bu atamalar, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 22'inci ve 23'üncü maddeleri ile 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Diğer taraftan, Türkiye'nin çeşitli illerinde, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Nevşehir dahil olmak üzere, enerji üretimi ve iletim hatları için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacaktır.

Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bir başka kararla, Artvin'in Merkez ilçesindeki Çayağızı Mahallesi'nde riskli alan ilan edilmesi hakkındaki 19 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırılmıştır.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı kararıyla Samsun Üniversitesi'nde "Siyasi Bilgiler Fakültesi" ve "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" kurulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde "Kıraat ve Mushaf Araştırmaları Enstitüsü" ve Kafkas Üniversitesi'nde "Sarıkamış Spor Bilimleri Fakültesi" kurulmasına karar verilmiştir. Aynı kararlarla, Kafkas Üniversitesi'nde Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Samsun Üniversitesi'nde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi kapatılmıştır. Bingöl Üniversitesi'nde Kıraat İlmi Enstitüsü'nün adı "Kur'an-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü" olarak değiştirilmiş, aynı şekilde Samsun Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi'nin adı "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi" olarak güncellenmiştir.

Son olarak, Cumhurbaşkanı kararıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatına ilişkin Bakanlar Kurulu kararında değişiklik yapılmış ve Arnavutköy ilçesinde "Kuzey Marmara Özel Endüstri Bölgesi" ile "ASKOOP Özel Endüstri Bölgesi" kurulmuştur.

Kaynak: AA