Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen İsmailağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü paylaştığı sohbetindeki ifadeleriyle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail Türkiye’ye saldıracak” açıklamalarının ardından Cübbeli Ahmet’ten de benzer açıklamalar gelmesi dikkat çekti.

Cübbeli Ahmet 3 Ekim tarihli sohbetin görüntülerini bugün yayınladı. Sohbette Cübbeli’nin, “Savaş Kapıda! Karadeniz dağlarında mermilerinizi boşa sıkmayın” ifadelerini kullandığı görüldü.

Cübbeli Ahmet’in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü kimdir?

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü 27 Şubat 1965'te dünyaya geldi. Türk vaiz, hafız ve yazardır. Giresun Göreleli olup 3-4 yaşlarında iken ilim tahsiline başladı. Küçük yaşlarında Cübbe giydiği için Cübbeli Ahmed lakabını aldı. 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa camiinde medrese eğitimine devam etti. 12 yaşında Yavuz Selim ve Kasım Paşa Camii gibi büyük camilerde verdiği vaazlar büyük kalabalıklar tarafından izlenmeye başlandı. Aynı yaşta Rize'nin Pazar ilçesinde Tütüncüler köyü Kur'an kursunda Resul Bölükbaş'tan sarf, nahiv, ilm-i kelam, meânî, tefsir, hadis ve fıkıh dallarında, tahsili uzun seneler sürecek olan kitapları 20 aylık zaman zarfında bitirerek 1980 yılında on binlerin katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı. 1990'da merkezi Fatih'te olan Fatih Hak ve Hizmet Vakfını kurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ