Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, gazeteci Hakan Çelik'i, Patrik Bartholomeos ile görüşmesi ve yazısı nedeniyle eleştirdi. Çelik'in, Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması gerektiğini ve Ortodoks din adamlarının yetiştirilmesine izin verilmesi gerektiğini savunan yazısını eleştiren Cübbeli, "Bu yazarlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarken, gerçek düşmanlarımızın vatanımıza göz dikmiş vaziyetlerini anlayamayaca  kadar ferasetsiz veya millî şuura bigâne kalmış kimselerdir..." dedi.

6172949D45D2A0B2540Cd382

Cübbeli Ahmet, Çelik'in yazısında Patrik Bartholomeos ile görüştüğünü ve Patrikhane'nin dini, kültürel ve bilimsel faaliyetleri hakkında notlar aldığını belirttiğini ifade ederek, "Bu kişi, Patrikhane'nin sinsi faaliyetlerinin reklamını yapabilmiştir" şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, Ruhban Okulu'nun açılmaması nedeniyle yurtdışından ithal edilecek papazların vize başvurularına cevap verilmediğinden yakınan Çelik'in, Türkiye'ye gelecek Ortodoks papazların işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini savunduğunu belirtti.

Cubbelione

AHMET DAVUTOĞLU'NU DA ELEŞTİRDİ

Cübbeli Ahmet, Patrikhane'nin Ekümeniklik Projesi ve Trabzon'daki Pontus hayalinin tekrar hortlatılmak istendiğini, bazı kişilerin Ruhban Okulu'nun açılmasına olumlu baktığını açıklamasının manidar olduğunu ifade etti.

Ahmet 8

Cübbeli Ahmet, eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Gökçeada'da Patrik Bartholomeos ile yaptığı kahvaltılı toplantıya da değindi. Davutoğlu'nun, Bartholomeos'a "Ekümenik projelerinden vazgeç" demesi gerektiğini savunan Cübbeli, aksi takdirde bu görüşmenin Davutoğlu hakkında bir şüphe olarak tarihe geçeceğini belirtti.

Muhabir: LİLA OKYANUS