İran’da suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin halefi olarak Komutan Yahya Sinvar seçildi. Yahya Sinvar'ın Hamas'ın liderliğine seçilmesi Türkiye'de bazı çevrelerde tartışma konusu oldu.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de konuyla ilgili iddialarda bulunmuş ve Yahya Sinvar'ın İran'ın isteği üzerine Hamas liderliğine seçildiğini öne sürmüştü. 

Hamas Haniye Nin Yerine Gececek Isim Icin Gorusmeye Basladik

CÜBBELİ ALDIĞI DUYUMLARI AKTARDI

Ünlü: 'Yahya Sinvar’ı İran'ın tercih ettiği yönünde bir duyum aldım. Hatta, Halit Meşal ilan edildi, “geçici” dendi. Ben Halid Meşal ilan edilince sevindim. Halit Meşal’in de ehli sünnet olduğuna şüphem yok. Yahya Sinvar’a da ben ehli sünnet değil Şiâ’dır demiyorum haşa. Ancak aldığım duyum İran'ın Yahya Sinvar'ı tercih ettiği.' ifadelerini kullanmıştı. 

O SÖZLERİ YALANLADI

Filistinli araştırmacı gazeteci Muin Naim Cübbeli Ahöet'i yalanladı ve sosyal medya hesabından: "Ahmet Mahmut Ünlü hem yalan söylüyor hem Hamas'ın içinde fitne yaymak isteyen İsrail işgal çetesi ve onun güdümündeki Arap rejimlerin propagandasını yapıyor. Yahya Sinvar, Hamas'ın liderlik kademesinde oy birliğiyle seçildi ve aralarında Sayın Halit Meşal de var.' dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA