ABD genelindeki atık sularda koronavirüs seviyeleri önemli ölçüde arttı. Bu da yaz aylarındaki artışın sürdüğünü gösteriyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin tahminlerine göre; ulusal kanalizasyon virüs ölçümleri bu yaz ilk kez "yüksek" seviyelere ulaştı. Kurum, COVID-19'un 44 eyalette ve ülkenin başkentinde yükseldiğini bildirdi.

KIŞTAN BERİ İLK KEZ

Kıştan bu yana ilk kez, Kaliforniya'nın atık suyunda "çok yüksek" koronavirüs seviyeleri var. Kaliforniya bu kategorideki yedi eyaletten biriydi. Diğerleri Arkansas, Florida, Maryland, Nevada, Oregon ve Teksas...

NEREDEYSE AŞIYOR

Ayrıca, Kaliforniya'da COVID testlerinin pozitif sonuçlarla geri dönme oranı neredeyse geçen yazın zirvesine ulaştı. Son olarak bildirilen testlerin %13'ü pozitif çıktı. Bir ay önceki karşılaştırılabilir oran %4.8'di. Son pozitif test oranı, ağustos sonu ve eylül başındaki seviyeleri neredeyse aşıyor.

SUÇLU FLİRT VARYANTI

Koronavirüs enfeksiyonlarındaki artış, kışın baskın alt varyantından %20 daha bulaşıcı olduğu tahmin edilen FLiRT adı verilen yeni bir alt varyantla birlikte geldi. Ülke çapındaki COVID örneklerinin tahmini %70.5'i, resmi olarak KP.3, KP.2 ve KP.1.1 olarak bilinen FLiRT alt varyantlarından oluşuyordu. Bu, bir ay önceki %54.9'dan çok daha fazlaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ