Kenya'da 23 yıl önce dolu olduğu ilan edilen çöplük alanıyla aynı adı paylaşan Dandora ortaokulunun çevresinde 100'den fazla bambu fidanı bulunuyor. Yüzlerce kamyon hala daha fazla çöp boşaltmak için her gün geliyor.

İsrail'de on binler sokağa döküldü İsrail'de on binler sokağa döküldü

17 yaşındaki Allan Sila, sınıfında oturmanın pis kokulu bir tuvalette ders çalışmaya benzediğini söyledi. Çöplerin yakılmasından çıkan keskin duman her sabah havayı dolduruyor. Görüş mesafesini engelliyor ve bazı öğrencilerde solunum sorunlarına neden oluyor.

HIZLA BÜYÜYORLAR

Okul müdürü Eutychus Maina, geçen yıl okula atandığında koku ve dumanla karşılandığını belirtti! Bir şeyler yapması gerektiğini biliyordu. Maina, internetten araştırma yaptığını ve benzer durumlarda bambu ağaçlarının kullanıldığı gördü. Hızla büyüyen bambu, yüksek karbondioksit alımı nedeniyle Birleşmiş Milletler ve birçok kuruluş tarafından da destekleniyor.

Öğrencilerin geçen ağustos ayında ağaçları dikmeye başladı. Ağaçlar şu anda 3 metre seviyesine ulaştı. Tanesi 3 dolardan satılan fidanlar, bağışlarla alınıyor. Okul yönetimi, öğrencilerle çöp alanını ayıran 900 metrelik alanı bambuyla kaplayana kadar yola devam etmeye kararlı.

Kaynak: HABER MERKEZİ