Fransa'nın en seçkin otomobil üreticisinin yeni nesil motorunun Bugatti Tourbillon olduğu canlı yayın etkinliğiyle açıklandı.

Sadece 250 adet üretilecek ve başlangıç ​​fiyatı 3,2 milyon sterlin (Yaklaşık olarak 135 milyon TL) olacak ve bu da onu "seri" üretimdeki en pahalı yeni otomobil haline getirecek. Bugatti’nin yalnızca 250 adet üretilen bu “şaheser” için Türkiye’den de 2 sipariş olduğu ve siparişi verenlerden birinin müteahhit Ali Ağaoğlu olduğu konuşuluyor.

Bugatti6....

Adını üst düzey segmentlerdeki güçlü mekanizmasından alan Tourbillon, zamanının en güçlü yol otomobili Veyron'un piyasaya sürülmesinden tam 20 yıl sonra geliyor.

CHİRON'UN ÜRETİMİ SONLANDIRILDI

Bu otomobilin halefi Bugatti Chiron, 2016 yılında piyasaya sürülmüştü ve 2026'dan itibaren üretilecek yeni otomobile hazırlık amacıyla üretimi sonlandırmıştı.

Bugatti2....

Üzerinde konuşulan ana konu Tourbillon'un hibrit güç aktarma organı ve V16 doğal emişli motoru. Bugatti Tourbillon üç elektrik motoru ve 25 kWh pil paketinden oluşan oldukça büyük bir hibrit modül tarafından destekleniyor.

Toplamda hiper otomobil, 1.774 bg'lik baş döndürücü bir kombine güce sahip ve 37 mil elektrikli menzille geleceğini doğruluyor.

Bugatti3....

Bugatti Tourbillon'un V16 motoru, İngiliz motor sihirbazı Cosworth ile işbirliği içinde geliştirildi.

Tourbillon 2026'da üretime girdiğinde, 85 yılı aşkın süredir V16 motora sahip ilk seri üretim otomobil olacak.

ÇOK HIZLI VE ÇOK ÖFKELİ

Bu aşamada doğrulanmış performans rakamlarına dair çok fazla bilgi yok ancak Bugatti, Tourbillon'un iki saniyede 62 mil/saat hıza ulaşacağını söylüyor.

Bugatti5....

Ayrıca 194 mil/saat hıza beş saniyenin altında, 186 mil/saat hıza 10 saniyenin altında ve 248 mil/saat hıza 25 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşacağı bildiriliyor.

Hibrit aktarma organlarına geçişe rağmen Tourbillon, saf benzinli selefine göre 1995 kg'dan daha hafif.

Bugatti4....

Alt çerçeveler için ABD'li Czinger firmasının 3D baskılı bileşenlerinin kullanılması, ağırlığı azaltırken sertliği en üst düzeye çıkarıyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ