Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı! Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı!

Danimarka'da yapılan yeni bir araştırma; aynı yaştaki doğum yapmamış kadınlara kıyasla annelerin yeterince egzersiz yapmama ihtimalinin %24 daha fazla olduğunu gösterdi.

Araştırmaya göre; doğum yapan kadınların yürüyüş veya bisiklete binme gibi hafif egzersiz aktivitelerine katılma olasılıkları daha yüksekken, yalnızca küçük bir yüzdesi daha yorucu fiziksel aktivitelere katılıyor. Uzmanlar bunun, kişinin vücudunun doğumdan sonra geçirdiği fiziksel değişikliklerden kaynaklanabileceğini belirtti.

BİLGİ EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR

Çocuklu kadınların bu yüzden yüksek yoğunlukta egzersiz yapma yeteneğinin azalabileceği öne sürüldü. Ayrıca doğum sonrası hangi aktivitelerin fiziksel olarak uygun olabileceği konusunda bilgi eksikliği yaşandığı da ortaya çıktı.

Annelerin, birçok fiziksel aktivitenin vücutlarına zarar verebileceğinden korktuğu öğrenildi. Ancak bunun da bir çözümü var. Çocuklu kadınlara, bir uzmandan bilgi almaları ve kendilerine göre program çıkartmaları tavsiyesi verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ