Anne ve babalar, çocuklarının oyun oynamasına kesinlikle izin vermeli. Elbette bazı yaralanmalar yaşayabilirler. Bu durumlar için bazı önlem paketleri mevcut... Uzmanlar, çocuğunuz bisiklete biniyorsa kask takması gerektiğini söylüyor. Kaskın doğru şekilde oturduğundan ve kayışın çocuğun çenesinin altına sıkıca oturduğundan emin olun.

BÜYÜK SALINCAKLARA DİKKAT

Ebeveynlerin, çocuklarla birlikte olduklarında onlara uygun seçenekleri değerlendirmesi gerekiyor. Örneğin, yürümeye yeni başlayan minikler, kendilerine uygun olmayan büyük bir salıncakta olmamalı veya yüksek yapılara tırmanmamalıdır.

METAL KAYDIRAKLAR SIKINTI

Metal kaydıraklar güneşte ısınabilir, bu nedenle bir çocuk kaydıraktan aşağı inmeden önce kontrol edin. Elinizle sıcaklığın düzeyini tespit edin ve aşırı ısınmışsa çocuğunuzun aşağıya kaymasına izin vermeyin. Israrcı olsa bile buna kesinlikle karşı çıkın...

BAŞ BÖLGESİ TEHLİKELİ

Çoğu sıyrık, özellikle enfekte değillerse, evde temizlenerek ve antibakteriyel merhemler ve bandajlar uygulanarak tedavi edilebilir. Ancak özellikle baş bölgesinde düşme sebebiyle yaralanma yaşandıysa çocuğunuzu doktora götürün. Diğer uyarı işaretleri arasında kol, bacak veya eklemi hareket ettirememe; büyük kesikler ve kesik çevresinde kızarıklık, iltihap ve sıcaklık bulunur.

Kaynak: HABER MERKEZİ