Kâğıthane Belediyesi’nin hayata geçirdiği El Battani Uzay Evi, çocukları bilimle buluşturuyor. Çocuklar burada ay yüzeyine inişten uzaydaki ağırlık simülasyonuna kadar birçok heyecan verici deneyimi yaşayarak uzayı keşfediyor. Bu sayede hem eğleniyor hem de bilime olan ilgilerini artırıyorlar.

Uzay bilimlerine meraklı çocuklar için başlatılan El Battani Uzay Evi projesi, genç kaşiflere eşsiz bir deneyim sunuyor. Çocuklar, astronot kıyafetlerini giyerek ay yüzeyine iniş simülasyonu, ay küresi simülasyonu ve VR uygulamalarıyla uzayı keşfediyor. Ayrıca, uzaydaki fiziksel olayları anlamalarına yardımcı olan refleksmetre cihazı ve kaotik sıvı küresi gibi düzeneklerle uzaya dair bilgilerini genişletiyorlar.

UZAYIN SIRLARINI ÖĞRENİYORLAR

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, projenin önemini şu sözlerle vurguladı: "Çocuklarımıza bilim sevgisi aşılamak ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmek en büyük hedeflerimizden biri. El Battani Uzay Evi bu anlamda çok önemli bir fırsat sunuyor. Çocuklarımız burada eğlenirken uzayın sırlarını öğreniyor, bilimsel bilgiye ulaşmanın keyfini yaşıyorlar."

GEZEGENLERİ GÖZLEMLEYEREK TANIYORLAR

Bunun yanı sıra, çocuklar gezegenleri gözlemleyerek gökyüzünü daha yakından tanıma fırsatı buluyor diyen Başkan Öztekin, projeyle ilgili olarak, "Uzay bilimlerine olan ilgiyi artırmak, çocuklarımıza keşfetme duygusunu aşılamak için bu tür projelere önem veriyoruz. Geleceğin bilim insanları, işte bu tür merkezlerde yetişecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: MEHMET KIZMAZ