Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde savaştan kaçan insanlar için kurulan kampta yetersiz beslenen çocuklar ölüm riski altında... Bir yardım kuruluşunun yaptığı açıklamaya göre; kötü şöhretli bir paramiliter (yarı askeri) grubun uyguladığı abluka nedeniyle beslenmenin bile karneye bağlanması gerekiyor.

İŞLERİ ZORLAŞTIRIYORLAR

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne göre; Sudan ordusuna karşı yürüttüğü savaş kapsamında el-Faşir kentini kuşatan Hızlı Destek Güçleri, işleri zorlaştırıyor. Kıtlığın doğrulandığı kente ve yakındaki Zamzam kampına, gıda/tıbbi malzeme taşıyan üç kamyonu engellediler.

10 MİLYONDAN FAZLA İNSAN

Darfur, savaştaki en kötü ve en yıkıcı çatışmalardan bazılarını gördü. Olaylarda binlerce insanı öldürüldü ve birçoğunu açlığa sürükledi. BM göç ajansına göre; Nisan 2023'ten bu yana 10 milyondan fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. 2 milyondan fazlası komşu ülkelere kaçtı.

DOLULUK ORANI %126!

Kıtlık İnceleme Komitesi'ndeki uluslararası uzmanlar, 600 bin kişinin barındığı Zamzam kampında açlığın tam bir kıtlığa dönüştüğünü doğruladı. Sınır Tanımayan Doktorlar, Zamzam kampında çok sayıda çocuğun kritik durumda olduğunu, kamptaki sahra hastanesinin doluluk oranının %126 olduğunu bildirdi.

Muhabir: LİLA OKYANUS