Okullara dönüş, COVID-19 ve farklı hastalıkların yayılmasını hızlandırabilir. Okul devamsızlıkları pandemi sırasında arttı ve henüz toparlanamadı. The Associated Press tarafından analiz edilen son verilere göre; her 4 öğrenciden neredeyse 1'i, akademik yılın %10'unu veya daha fazlasını kaçırıyor.

TEMKİNLİ DAVRANIYORLAR

Uzun süren COVID-19 karantinalarından sonra, ebeveynler çocuklarının bulaşıcı bir hastalığa sahip olma ihtimaline karşı onları okula gönderme konusunda daha temkinli davranıyor.

ATEŞİ VARSA GİTMESİN

Çocuğunuzun ateşi varsa, hastalığı ne olursa olsun evde kalmalıdır. Bir çocuk, ateşi düşürücü ilaç kullanmadan 24 saat içinde iyileşirse okula dönebilir. Tabii diğer semptomların da düzelmesi gereklidir.

DOKTORU ARAYIN

Amerikan Pediatri Akademisine göre; bir çocuğun ateşi yoksa, burun akıntısı, baş ağrısı veya öksürük gibi bazı hastalık belirtileriyle onu sınıfa göndermek sorun değildir. Bu belirtiler düzelmiyorsa veya şiddetliyse, örneğin kesik öksürük gibi, doktoru arayın. Kusma ve ishal hallerinde genel olarak öğrenciler semptomlar durana kadar evde kalmalıdır. Daha büyük çocuklar, okulda hafif ishalle başa çıkabilir.

Muhabir: Lila Okyanus