Pompei, MS 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlaması sırasında volkanik külün altına gömülen ve 16. yüzyılın sonlarında resmen yeniden keşfedilene kadar yüzyıllar boyunca büyük ölçüde gizli kalan antik bir Roma şehri...

Burada yaklaşık 2000 yıl önce çocuklar tarafından yapılan çizimler tespit edildi. Çizimler gladyatörleri ve avcıları tasvir ediyor. Tarihçiler, Roma'da çocukların düzenli olarak şiddet olaylarına tanıklık ettiğini söylüyor. Arkeologlar, İtalyanca'dan İngilizce'ye çevrilen açıklamada, çocukların antik dönemde tanık olduğu şiddet olaylarını, bugün çocukların sosyal medyada gördüğü korkunç sahnelerle ilişkilendirdi.

SOSYAL MEDYADAKİ GİBİ!

Küçük çocukların aşırı şiddet biçimlerine tanıklık etmesi, günümüzdeki video oyunları ve sosyal medya görüntülerine benzetildi. Pompeii Arkeoloji Parkı, "Aradaki fark, antik çağda arenada dökülen kanın gerçek olması.

Ayrıca çok az kişi bunun, çocukların psiko-zihinsel gelişimi üzerinde sorun olacağının farkındaydı. O dönemdeki minikler, bu olayları görerek büyüdü" yorumunda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ