South China Morning Post ve diğer haber kuruluşlarının bildirdiğine göre; Çin, Ay'ın karanlık tarafından getirdiği topraklar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Çin Bilimler Akademisi'nden araştırmacılar, numuneleri analiz ettiklerinde, bunların diğer elementlerin yanı sıra yüksek oranda hidrojen ve oksijen içerdiğini tespit etti.


AŞIRI DERECEDE ISITMA


CCTV devlet yayın kuruluşuna göre; örnekler çok yüksek derecelerde ısıtıldığında, bu elementler su buharı üretti. İlginç bir şekilde, toprağın kendisi de bu sıcaklık eşiğine ulaştıktan sonra eriyor gibi görünüyordu.


DEMİR VE SERAMİK


Araştırmacılar, iddia edilen su buharı keşfinin yanı sıra, yaptıkları deneyler sayesinde ay toprağı hakkında daha önce bilinenlerden daha fazlasını da öğrendiler. Örneğin zengin minerallerin bazıları ısıtıldığında sadece su buharı üretmedi. Aynı zamanda demir ve seramik cam da ortaya çıktı!


İNANILMAZ RAKAMLAR


Sadece bir gram ay toprağının 51 ila 76 miligram su üretebildiği söyleniyor. Bu inanılmaz bir rakam! Araştırmacılar, bu yeni ısıtma yöntemiyle Ay'dan su çıkarma olasılığını belirlemek için daha fazla çalışma yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunsa da, bulgular yine de çığır açıcı nitelikte...

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ