Çin, 2030 yılına kadar astronotları Ay'a indirme konusundaki iddialı planında bir adım daha attı. Ülkenin uzay programında çığır açacak bir adım olması beklenen, mürettebatının giyeceği özel olarak tasarlanmış uzay giysisini tanıttı.

FİZİKSEL ESNEKLİK

Çin Devlet Medyası'na göre; Çin Uzay Ajansı'nın (CMSA) yeni kıyafeti, Ay'ın aşırı koşullarına, radyasyona ve toza dayanıklı olacak şekilde üretilirken, astronotlara Ay yüzeyinde görevleri yerine getirirken fiziksel esneklik sağlıyor.

ÖNEMLİ DONANIMLAR

Ay'a iniş kıyafetinin yerleşik uzun ve kısa menzilli kamera, bir operasyon konsolu ve parlama önleyici bir kask vizörü ile donatıldığı belirtiliyor. Videoda, ünlü Çinli astronotlar Zhai Zhigang ve Wang Yaping, kıyafet giyen astronotların nasıl eğilip merdivene tırmanabildiklerini gösteriyor.

MUSK GÖNDERME YAPTI

Yeni teknoloji uluslararası alanda da ilgi gördü. SpaceX CEO'su Elon Musk, platform X'te videoyu ve kendi açıklamasını içeren bir paylaşım yaptı. Musk, "Bu arada, Amerika'da Federal Havacılık İdaresi (FAA), ulusal uzay programını evrak işleriyle boğuyor!" ifadesini kullandı.

İNANMAYAN ÇOK

Bu, Çin'in ABD'ye kıyasla uzay programını ne kadar hızlı güçlendirdiğine dair algılanan bir göndermeydi. ABD yıllar önce Ay'a astronot gönderdi. Ancak dünya genelinde birçok insan, bunun gerçek olmadığını iddia ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ