Çin'in yarısı sel ve heyelanlarla boğuşuyor; diğer yarısı ise hiç su bulamıyor! Ve kuraklıktan etkilenen çiftçiler için bunun geçim kaynaklarının sonu olabileceği endişesi artıyor. Bu durum; pirinç, mısır ve bazı otlar gibi yaygın olarak kullanılan popüler ürünlerin üretiminde gecikmeye yol açtı.

Phys.org'a konuşan bir çiftçi, "İleri teknoloji ve yapay yağmur, bizim için biraz umut olurdu. Ancak gerçekten yağmur yağmazsa, bizim gibi sıradan insanlar, toplam mahsul başarısızlığıyla karşı karşıya kalacak. Durum böyle" dedi.

MAHSULLERİN HEPSİ ÖLECEK

Başka bir çiftçi ise, "Eğer gerçekten yağmur yağmazsa, mahsullerin hepsi ölecek" açıklamasında bulundu. Bu kuraklık, 1.4 milyar civarında nüfusa sahip ülkede zaten endişe kaynağı olan gıda tedarikini önemli ölçüde tehdit edecek. Ancak uzmanları en çok endişelendiren şey, bu şiddetli kuraklıklar devam ederse önümüzdeki sezonlarda ne olacağı...

Ayrıca sel ve heyelan bölgelerindeki ürünler de büyük ölçüde zarar gördü. Kuraklıklar uzun süredir doğal hava döngüsünün bir parçası olsa da, bunların şiddeti ve süresi kritik bir faktör nedeniyle artıyor: küresel ısınma!

Kaynak: HABER MERKEZİ