AFP'nin cuma günü açıklanacak verilerden önce yaptığı bir ankete göre; Çin ekonomisinin bu yıl muhtemelen en yavaş büyümesini kaydetmesi bekleniyor. Zira yetkililer, emlak sektöründeki kronik borç krizinin ortasında tüketimi yeniden canlandırmakta zorlanıyor.

BİR DİZİ ÖNLEM

Yetkililer, son haftalarda dünyanın ikinci büyük ekonomisini yeniden canlandırmak ve yıllardır süren durgunluk dönemine son vererek yıllık yüzde beş büyüme sağlamak amacıyla bir dizi önlem açıkladı.

İYİMSERLİK AZALDI

Ancak uzun zamandır beklenen teşvik umutlarıyla beslenen hızlı bir piyasa yükselişinin ardından, yetkililerin kurtarma paketi için belirli bir rakam vermekten veya vaatlerden herhangi birini ayrıntılı olarak açıklamaktan kaçınmasıyla iyimserlik azaldı.

HAYAL KIRIKLIĞI

Yetkililer cuma günü üçüncü çeyreğe ilişkin rakamları açıklayacaklar. AFP'nin anketine katılan analistler, ekonominin yüzde 4.5 büyüyeceğini tahmin ediyor. Moody's Analytics ekonomisti Harry Murphy Cruise, teşvik paketine atıfta bulunarak, "Çin ekonomisi eylül ayında canlandı" dedi. Ancak yatırımcıların daha fazla açıklama yapılmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ