Ankara Esenboğa’dan Dublin’e direkt uçmak isteyenlere müjde Ankara Esenboğa’dan Dublin’e direkt uçmak isteyenlere müjde

Çimsa, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde” toplamda beş ödül kazanarak ihracattaki ürünlerini bir kez daha gösterdi. Şirket, Beyaz çimento sektörü “En Fazla İhracat Yapan Firma”, gri çimento sektörü “İhracatını En Çok Artıran Firma” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ayrıca aynı törenlerde gri çimento; genel çimento (klinker dahil) ve klinker sektörlerinde "En Fazla İhracat Yapan Firma" kategorilerinde ödül kazandı.

Sektördeki liderliğimizi sürdürüyoruz

Çimsa CEO'su Umut Zenar, “Çimsa olarak 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracat ile sektördeki liderliğimizi devam ettiriyoruz. 2023 yılında sergilediğimiz başarılı ihracat performansıyla bu ödüllerle çalışmaya hak kazandı. Sektörün lideri olarak bu ödüllere layık görülmekten son derece mutluyuz. Emeği geçen tüm Çimsa çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.

Güçlü bir strateji elde ettik

2024 yılını da oldukça başarılı olduklarını belirten Zenar, “Bu ödüller, Çimsa'nın ihracat politikasının sürdürülmesi ve gözlenmesinin bir devamıdır. Önümüzdeki dönemde ihracat performansımızı artırmaya ve küresel pazarlarda sürdürülebilirliğimizi devam ettirmeye kararlıyız. İnovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı sistemlerimizle başarılarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca, Türkiye'nin ilk ve tek Kalsiyum Alüminat Çimento (CAC) üreticisi olarak Mersin'deki yeni üretim tesisimizle CAC ihracatında da güçlü bir strateji elde ettik. Bu önemli yatırım ile CAC üretim kapasitemizi iki kez çıkararak küresel pazarın en büyük üç CAC üreticisinden biri varlığını sürdürüyor. Türkiye'nin katma değerli ihracat seferberliğine katkı sağlarken, dünya genelinde de etkimizi artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ