Rutgers Üniversitesi Gıda Bilimi Bölümü Başkanı Donald Shaffner, "Çiğ sütün riskli bir gıda olduğunu biliyoruz. Bu sütü tüketen insanlar kusma ve ishal gibi gıda zehirlenmelerine maruz kalıyor. Eğer bu belirtiler çok kötüyse, insanların hastaneye kaldırılması gerekebilir, hatta ölebilirler.''

ÇİĞ SÜT 5 KİŞİNİN CAINI ALDI

''Çocukların bağışıklık sistemleri hala gelişmekte olduğu için muhtemelen çiğ süte daha duyarlıdırlar. Onlardaki etkileri daha da korkunç olacaktır" açıklamasında bulundu. ABD ve Kanada'dan alınan verilere göre; 2007 ile 2020 yılları arasında çiğ sütten kaynaklanan hastalıklardan beş kişi öldü. Çiğ sütle bağlantılı salgın riski, pastörize sütle bağlantılı salgın riskinden en az 150 kat daha fazladır.
 

Muhabir: Tamer Ayeri