İtalya Sicilya'daki çiftçiler, çor zorlu bir kararın eşiğine geldi. Hayvanlarını satabilirler çünkü onlara bakamıyorlar. Neredeyse hiç yağmur yağmayan bir yılın yol açtığı felç edici kuraklık, rekor seviyedeki sıcaklıklarla birleşince bölgedeki samanların çoğunu yaktı ve çiftçileri zorluyor.

Hyavankuraklık

AĞUSTOS SONUNA KADAR

Her gün su bulmak için bir mücadele, çılgınca telefon görüşmeleri, uzaklardaki kuyulara yolculuklar ve belediye tankerleri için uzun bekleyişler yapılıyor. Bölgeye ağustos sonuna kadar yağmur düşmezse, birçok insanın hayvanlarını mecburen satması bekleniyor.

%70 ORANINDA DÜŞTÜ

İtalya'daki çiftçiler birliği Coldiretti'ye göre; 20 yıldan uzun süredir yağış açısından en kötü yıl, Sicilya genelinde yem üretimini %70 oranında düşürdü. Ana su havzaları neredeyse boş ve yetkililer suyu sıkı bir şekilde karneye bağlıyor.

ÜRÜNLER DE ETKİLENECEK

Önümüzdeki aylarda, kurak yıl zeytinyağı ve şeftali üretimini etkileyebilir. Sıcak hava, üzüm hasadının neredeyse dört hafta erken başlamasına neden oldu. Ancak bu ürün şimdiye kadar zarar görmedi. Mayıs ayında, Sicilya'da olağanüstü hal ilan edildi. Su tankerleri satın almak, yeni kuyular kazmak ve sızdıran su kemerlerini onarmak için 20 milyon euroluk bütçe ayrıldı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL