CIA Başkan Yardımcısı David Cohen, Taylor Swift'in Viyana konseri öncesi önlenen terör saldırısının amacının on binlerce insanı öldürmek olduğunu söyledi.  David Cohen, Yıllık İstihbarat Zirvesi'nde, bu ayın başlarında planlanan terör saldırısına ilişkin soruşturmayla ilgili güncelleme paylaştı.


ONLARA BİLGİ SAĞLANDI


Cohen, "Bu konserde çok sayıda, on binlerce insanı öldürmeyi planlıyorlardı, eminim birçok Amerikalıyı da... Avusturyalılar gereken tutuklamaları yapabildiler. Çünkü ajans ve istihbarat topluluğundaki ortaklarımız onlara IŞİD bağlantılı grubun ne yapmayı planladığına dair bilgi sağladı" dedi.


3 KİŞİ TUTUKLANDI


Avusturyalı yetkililer, o zamandan beri saldırıyı planlamakla suçlanan üç kişiyi tutukladı. Bunlardan biri bomba yapım malzemesiyle bulundu. Gösterilerin iptal edilmesinden haftalar sonra Swift, planlanan saldırılar hakkındaki sessizliğini bozdu ve yetkililere minnettarlığını dile getirdi.


TEŞEKKÜR ETTİ


Ünlü şarkıcı, Instagram'da "Viyana gösterilerimizin iptal edilmesi yıkıcıydı. İptallerin nedeni beni yeni bir korku duygusuyla doldurdu. Çok sayıda insanın bu gösterilere gelmeyi planlamış olması nedeniyle muazzam bir suçluluk duygusuna kapıldım. Ama aynı zamanda yetkililere de çok minnettarım. Çünkü onlar sayesinde birçok insanın hayatı için yas tutmaktan kurtulduk" dedi.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL