Makam odasında 2 kişinin darbedilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Dönmez, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da adliyeye gelerek gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Milletvekillerinin yanı sıra, partililer ve bazı belediye personelleri de adliyeye geldi. Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun'da "change" operasyonu Samsun'da "change" operasyonu

NE YAŞANMIŞTI?

Önceki gün hastaneye kaldırılan ve belediyeden ihale alan bir firmanın yetkilileri oldukları öğrenilen M.U. ve H.D, mesai saatinin ardından davet üzerine Kula Belediyesine gittiklerini, burada Başkan Dönmez'in makam odasında darbedildiklerini öne sürerek polise başvurmuş, şikayet üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, belediye personeli M.O.A. ile R.G'yi gözaltına almış, adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanmıştı.

Hastanede tedavisi süren 2 kişinin iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez de dün akşam gözaltına alınmıştı.
 

Kaynak: AA