Youtuber Diamond Tema ile şeriatçı Asrın Tok arasındaki tartışma Türkiye'nin gündemine oturdu. Tema, elindeki İslam kaynaklarıyla Tok'a argümanlar sundu ve Muhammed Peygamber'e hakaret ettiği iddia edildi. Bu olayın ardından Tema, sosyal medyada ölüm tehditleri almaya başladı ve hakkında şikayetler yapıldı. Tema, bu tehditler ve şikayetler sonrası yurt dışına çıktı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hızlı bir şekilde Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

CHP'den Tema'ya destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye Cumhuriyeti, dünyada emsali görülmemiş bir bağımsızlık savaşının kazanımı ile kurulmuş ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan Anayasa'nın 2'nci maddesinde de belirtildiği üzere demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Gençlerin münazarasında fikir tartışmaları yaşanabilir. Fikri ne olursa olsun, araştıran, bilgiyi yorumlayan, dayatma ile tehdit ile değil, açık bir bilinçle tartışan gençlere her daim ihtiyacımız var.

Ancak bu ülkenin adliye koridorlarında 'Şeriat istiyoruz' diye bağıran, yürüyüşler yapan kitlelere hiçbir işlem yapılmazken, iki gencin sosyal medya üzerinden yaptığı münazarasında Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesini savunan tarafa Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi tarafından soruşturma açılması Anayasa'ya karşı gelmek, hepsinden ötesi Cumhuriyetimizin kazanımlarını tehdit etmek ve gelecek tehditlerin önünü açmaktır.

Efendiler, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığınızı unutmayın!"

Kaynak: HABER MERKEZİ