CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP değişirse Türkiye değişir. O değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmedik. Haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu." değerlendirmesini yaptı.

Özel, CHP İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında konuşuyor. Özel'in konuşmasından başlıklar şöyle:

“-Siyasi partiler, parti içi demokrasi olmadan olmaz. CHP'ni 101. kuruluş yıl dönümünü 9 Eylül'de kutlayacağız.

-Biz biriz, beraberiz, hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Geçen sene bugünlerde 14 ve 28 Mayıs'ta hepimizi çok üzen, kahreden, bütün memlekette duygusal çöküntü yaratan o sonuçtan sonra bitmedi, böyle olmamalı dedik. Başarabiliriz dedik. Yeniden umudu örgütleyebiliriz.

-CHP değişirse Türkiye değişir. O değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmedik. Haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu.

-31 Mart'ta CHP Türkiye'nin birinci partisi oldu. O gün değişenler değişmeyenler yarışmış, değişim kazanmıştır. O gün eski ile yeni yarışmış, yeni kazanmıştır.

-Millet ve milletin adayları kazanmıştır. Millet kendisine istikamet dayatılırsa yeni kararı verir. İşte hu ön sıralarda o yeni kararın temsilcileri, İstanbul'un başarılı yerel yöneticileri oturuyor. Onlarla gurur duyuyoruz.

ANKARA BİLDİRGESİ HAZIRLAYACAĞIZ.

-Tüzük kurultayımız 4 Eylül'de başlayacak. Tüzüğümüzün son şeklini vereceğiz. 10 Nisan'dan bu yana mahallelerden, ilçelerden, illerden, STK'lardan, akademiden katkılar alıyoruz. Bir metnin iyi olması için ortak akılla yürütülmesi gerekir.

-Tüzük kadar heyecanlandığımız bir diğer kısım ise 7-8 Eylül'de başlatacağımız program kurultayı toplantılarıdır. CHP'nin bu ülkeyi nasıl yöneteceğini tarif edecek programımızı hep birlikte şekillendireceğiz.

-Halkın kendisiyle bir araya geleceğiz. CHP'nin iktidarında partimizden ne beklediklerini dinleyeceğiz. Ortak metin hazırlayacağız. Kurultayı bir kez daha çağırıp CHP'nin İkinci Yüzyıl programını ortaya çıkaracağız.

-Bu sefer seçim akşamı sandıkların açılmasını beklerken umarım iyi sonuç gelir, aman bu sefer de kaybetmeyelim diye bir kaygıyı kimse hissetmeyecek. Kararlı adımlarla yürüdüğümüz için 31 Mart'ta sandık görevlilerine, 'Seçim kaybetmedik, kötü haberler gelecek moralinizi bozmayın, sakın sandıkları terk etmeyin' mesajı atmadık. 'Birazdan çok güzel haberler alacaksınız, sakın görev yerinizi terk etmeyin, son tutanak teslim edilene kadar orada olun' mesajını attık.

-Yarın bu ülkenin CHP'li bir cumhurbaşkanı olacak özgüveniyle, inancıyla, bu benim muhalefette yaptığım son görevdir diyerek gidecekler. Bu heyecanı duyanlarla yorulmayan bir yol yürüyeceğiz.”

Kaynak: haber merkezi-ODATV