Cem Özdemir'den olay çıkartacak açıklama. Türkiye'ye düşmanlığı ile hafızalarda yer edinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, döner kebabın bir Alman yemeği olduğunu savundu. 

Cem Özdemir'in sosyal medyada yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Döner kebap bir Alman yemeğidir. Burada nasıl hazırlanacağına ve yenileceğine herkes kendisi karar verebilmeli. Ankara'dan şartnameye gerek yok.

Berlin'de 1000'den fazla dönerci var

Türk gurbetçilerin ülkelerine has damak tatlarını 1960'lı yılların sonlarından itibaren çalışmak için gittikleri Avrupa ülkelerine taşıması sonrası ekmek arası döner kebap Almanya'nın "milli fast food yemeği" haline geldi.

Halihazırda sadece Almanya'nın başkenti Berlin'de binden fazla döner kebap salonu bulunuyor. Yıllık ticaret hacmi 4 milyar euroyu aşan Almanya'daki bu gıda sektöründe 24 saat içerisinde 600 tonu aşkın et tüketiliyor.

Döner'in kökeni Osmanlı İmparatorluğu'ndan geliyor

Döner kebap, Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan kökleriyle Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden biridir. Zamanla Avrupa’ya yayılan bu lezzet, özellikle Almanya’da Türk göçmenler tarafından popüler hale getirilmiştir. Günümüzde döner, Almanya’nın da en sevilen sokak lezzetlerinden biri olmuştur, ancak kökeni hala Türk mutfağına dayanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ