Küçük: "Bizim tanıdığımız Erdoğan bu tür olaylarda perde arkasını iyice araştırır, sonra gerekeni söyler. Erdoğan benim öğrendiğim, bu olayın soruşturulmasını istedi. Ona göre olması gerekeni söyleyecektir..." ifadelerinde bulundu.

"AK Parti bu meseleyi asla hafife almamalıdır" diyen Küçük teğmenler olayıyla ilgili Menderes döneminin "9 Subay Olayı"nı hatırlatarak şunları söyledi: "9 Subay Olayı"nda sadece kafalarında plan vardı. 3 sene sonra iyice örgütlenip darbe yaptılar. İleride her olayda bu teğmenler korsan bildiriyle anılacaklar."

Küçük köşesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

"Medyada ben ilk gün net konuştum. Sonradan topa girenler oldu ama onlar hükûmet ne diyecek diye bekledi. Bizim tanıdığımız Erdoğan bu tür olaylarda perde arkasını iyice araştırır, sonra gerekeni söyler. Erdoğan benim öğrendiğim, bu olayın soruşturulmasını istedi. Ona göre olması gerekeni söyleyecektir..." 

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan genç teğmenlerin, dönemi birincilikle tamamlayan Ebru Eroğlu öncülüğünde kılıçlarını çekip yemin ettikleri anlar ses getirmişti.

AA-20240830-35525193-35525189-MSU_KARA_HARP_OKULU_DIPLOMA_ALMA_VE_SANCAK_DEVIR_TESLIM_TORENI

Teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan sonra şu sözlerle hep bir ağızdan ant içmişti:

"Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ne mutlu Türküm diyene!"

Kaynak: HABER MERKEZİ-t24