Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dr. Nilüfer Gürsoy’un vefat haberini derin bir üzüntüyle duyurdu. Uysal, paylaşımında Dr. Gürsoy’un hayatına ve siyasi geçmişine değinerek, “Asırlık bir çınarın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim” ifadelerini kullandı.

Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy: Babam da "Hayır" derdi

NİLÜFER GÜRSOY KİMDİR?

Dr. Nilüfer Gürsoy, 1921 yılında Bursa’da doğmuş, Adalet Partisi’nden Bursa ve İstanbul milletvekili olarak görev yapmış, Celal Bayar Vakfı Başkanlığı yaparak demokratik değerlere hizmet etmiştir.

Dr. Gürsoy’un cenazesi, bugün ikindi namazı sonrasında İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Gültekin Uysal, mesajında, Dr. Gürsoy’un siyasi mirasının ve aile bağlarının Türkiye’nin demokratik geleneğinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, “Başta Bayar ve Gürsoy Ailesi olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun” şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ