Bursa'da sınıf öğretmeni Serkan Bebek, görev yaptığı okul çevresinde etkili olan tarikatların varlığına dikkat çektiği ve bu duruma karşı çıktığı için cezalandırıldığını iddia etti. Bebek, velilerle birlikte "Okul önünde uyuşturucu, okul içinde tarikat istemiyoruz" sloganıyla yaptığı açıklamalar sonrası, "din düşmanı" olduğu gerekçesiyle şikayet edildiğini belirtti. Bebek, konuyla ilgili olarak Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tarikat yapılanması ve kendisine yönelik nefret suçu işlendiği iddiasıyla teftiş talebinde bulunduğunu, ancak müfettişlerin bu şikayetini değil, 9 ay önce ÇEDES projesi kapsamında yürütülen faaliyetleri soruşturduğunu ifade etti.

Sözcü Gazetesi'nden Tarık Işık'a konuşan Bebek, velilerin tarikat etkisi nedeniyle çocuklarının Atatürk'e düşman hale getirildiğini söylediklerini aktardı. Bebek, bir kıraathane kiralayan tarikatın çocuklar üzerinde etkili olduğunu, bir velinin 7 yaşındaki çocuğuna burada bulaşık yıkatıldığını dile getirdiğini belirtti. Veliler arasında bu konuda rahatsızlıklar oluştuğunu söyleyen Bebek, "Çocuklar, Atatürk'ün resmi var diye parayı tutmak istemiyorlar" diyen ailelerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

Bebek, "Tarikat istemiyoruz demek, Anayasa'yı savunmaktır. Ancak bu tavrım nedeniyle sürgüne gönderildim" diyerek, cezalandırılma sürecinin haksızlık olduğunu savundu. ÇEDES projesi üzerinden velilerle temas kurulduğunu ve bu durumun geçmişte FETÖ yapılanmasına benzer bir ilişki ağı oluşturabileceğini dile getiren Bebek, "O dönemde okul müdürleri aracılığıyla üniversite kazanan öğrencilerin bilgileri FETÖ'cülere veriliyordu. Şimdi de benzer bir tehlikeyle karşı karşıyayız" diyerek sürecin endişe verici olduğunu vurguladı.

Görev yeri değiştirilen Serkan Bebek, velilerin kendisine destek amacıyla dilekçeler verdiğini, ancak bu dilekçelerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkate alınmadığını sözlerine ekledi. 

ÇEDES nedir?


Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’ (ÇEDES) 2023 itibariyle tüm okullarda başlatıldı. Projede Diyanet personeli, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor. Manevi danışmanlar, vaiz/vaize, din hizmetleri uzmanı, Kur’an Kursu öğreticisi ve din görevlisinden oluşuyor. Projede, “Öğrencilerimizin ‘millî, ahlaki, insani bireyler olarak yetiştirilmesine” ifadesi dikkati çekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ