Avcılar’da bulunan futbol kulüplerinin başkan ve yönetici düzeyinde temsil edildiği toplantıda açılış konuşmasını Avcılar Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Yunus Yıldırım’dan geldi.
YILDIRIM: KULÜPLERİN SIKINTILARI BÜYÜK
Yıldırım, önceki belediye başkanlarına göre Utku Caner Çaykara’nın göreve gelir gelmez Avcılar Atatürk Stadyumu’na el attığını ve bakıma aldığını belirterek amatörlere gösterdiği destek için teşekkür etti. Yıldırım “Biz geçmişten beri hiçbir belediyede Yusuf Müdürden başka muhatap bulamadık. Sağolsun bir şey olduğu zaman paylaşıyoruz. Tam yetkisi olmadığı için de bazı şeylerin önüne geçemediğini ancak elinden geleni yaptığını biliyoruz. Elinden geldiği kadar kulüplere yardımcı olmaya çalışıyor. Kulüplerin sıkıntıları büyük. Biz çok büyük destek istemesek de başkanımızın desteğini yanımızda hissetmek istiyoruz. Kulüplerin gelirleri olsun istiyoruz. Antrenman için yer bile bulamıyoruz. Artık bazı şeylerin yerine oturmasını istiyoruz. Avcılar sahilde bundan 10 sene önce bazı arkadaşlarla beraber güzel bir proje yaptık. İçinde futbol, basketbol, tenis ve yürüyüş alanlarının içinde olduğu, halkın faydalanabileceği bir projeyi yetkililere sunduk. Şimdi son noktanın ne olduğunu duyduk. Sahilde spor alanı yapmak istemiyorlar. Bunun örnekleri Haliç’te, Yenikapı’da var. Bir tane stat da sahilimize kazandırılırsa bütün kulüpler de rahat nefes almış olur.” İfadesini kullandı.
ÇAYKARA: BİR SPOR KÖYÜ PLANLAMASI KONUSUNDA ADIMLARIMIZI ATIYORUZ
Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından sözü alan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara bir günü bile boş geçirmeden sadee spor alanında değil bütün konularda ciddi bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Çaykara “Bir günü bile boş geçirmeden, sadece spor alanında değil bütün konularda ciddi bir çaba sarf ettiğimizi bilmenizi isteriz. Hiçbirşeye sıfırdan başlayamıyorsunuz kentleri devraldığınızda. Ne kadrolara ne kentin dokularına ne de spor tesislerine sıfırdan başlayabiliyorsunuz. Bir mevcut devralıyorsunuz. Bu mevcut doğrultusunda bir planlama yapmanız gerekiyor. Bu süreci bir planlama ile nasıl iyileştirebiliriz onun çabası içine girdik. 2 buçuk ay önce bir çalıştay düzenlediğimizde mevcutların çok kötü durumda olduğunu, sahalarımızın eski olduğunu, uzun yıllardır bakım görmediğini, yeni tesisleşmenin çok hayati olduğunu ancak yeni tesisleşmenin orta vade yatırımı olması gerektiğini hem özel sohbetlerimizde hem de genel buluşmalarda ifade etmiştik. Ben bu anlamda İBB ile yaptığımız ilk toplantıda Atatürk Stadyumu’nun incelenmesini talep ettik. Atatürk Stadyumu’na 15 milyona yakın bir yatırım gerçekleşti. Sahasından tüm soyunma odalarına kadar bir yenileme söz konusu. Biraz ufak bir gecikmemiz söz konusu oldu. Bu da özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programına aldırma, akabinde ihaleye alma, firmanın prosedür süreçleri derken bugüne geldik. Ama son aldığım bilgilere göre Ekimin ilk haftasında sahanın hazır hale gelecek şekilde maç ve antrenmanlara tamamlayacağız. Akabinde de odalar. Stadyumumuzun tamamı neredeyse elden geçirilecek. Onun dışında bizim halı hazırda halı saha projelerimiz var. Bunlar büyük antrenman ebatlarında değil çocukların gelip oynayabileceği 7-8 tane yeri hazır olan projemiz var. Bir taraftan halka açık spor alanlarının yapılması konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yeterli mi? Değil. Salih tarafına tesis yapılması fikrinin direk projesini alarak İBB ile bunları da konuştuk. Ancak ısrarla sahil alanına hiçbirşey yapılamayacağı konusunda geri dönüşler alıyoruz. Şu an sahil hattını maalesef gündemimizden çıkardık. Ama bir iki husus var. Özellikle Cihangir Mahallemizde mevcut tır parkının olduğu bölgeyi biliyorsunuz. Orası spor alanı. İBB bu konuda ciddi adımlar atmaya başladı. Başarabilirsek oraya hem bir stadyum yapımı planlarını gördük. Oraya o yatırımı çekmeye çalışıyoruz. Orasını yapabilirsek üçüncü bölgenin aküsü olacak. Kamulaştırma dahil şu anda bunların tamamının rakamları belirlenmiş durumda. Belki bir stadyum belki ciddi kapalı spor salonu, açık spor alanlarının olduğu geniş bir spor köyü planlaması konusunda adımlarımızı atıyoruz.” Şeklinde konuştu.
“GÜZEL İZLER BIRAKMAK İSTİYORUZ”
Ödül yönetmeliğini de Ekim ayına yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Çaykara “Ödül yönetmeliğini Ekim ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Meclis kararıyla beraber ulaşım yardımları bizden önce de oluyordu bizden sonra da olmaya devam edecek. Ulaşım konusunda belki eksikler olabilir. Bu konuda hassasiyetle, birbirimizle olan diyaloglarımızı bırakmayalım. Öyle bir an oluyor ki gerçekten otobüs kalmıyor. Biz otobüs yok dediğimizde size otobüs vermeyeceğiz anlamına gelmemektedir. Şartları sonuna kadar zorlayacağımıza da söz veriyorum. Sporcularımızı ve kulüplerimizi zor durumda bırakmamak için her türlü çabayı göstereceğimize inanabilirsiniz. Su yardımı ihalesini sezon başında gerçekleştiriyoruz. Malzeme yardımı şu an ihale aşamasında. Biz zaten kendi bünyemizde bir yardımda bulunacağız. Elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmek istiyoruz. Güzel işler yapmak, güzel izler bırakmak istiyoruz. Şuna da açığız: Yol göstermeye açığız. Biz biliriz, bizim bir stratejimiz var hususu bizim için vazgeçilmez bir husus değil. Aksine eksikliklerimiz olur ya da sizlerin ürettiği bir proje olur bunun uygulaması da bizim yetkimizde olur buna da sonuna kadar açığız. Gençlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Biz elimizden geleni yapacağımıza size söz veriyoruz. Bence Atatürk Stadyumu’ndan başlamamız da iyi bir adım oldu. Yeni bir tesis konusunda da elimizden geleni yaptığımızı da bilmenizi isterim.” Diye konuştu.
KULÜPLERLE BİRLİKTE STADI GEZDİ
Öte yandan toplantının ardından Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, amatör kulüp temsilcileriyle birlikte yapımı süren Avcılar Atatürk Stadyumu’nu ziyarete gitti. Çaykara stadyumdaki çalışmaların son durumunu kulüplerle paylaştı.